Juokse tyttö juokse

image
Blogipostauksen aika. Toivottavasti jo kaipailit minua! Ajattelin, vähän jatkaa tuosta viimekertaisesta aiheesta,jota jo vähän käsittelin pintaa raapaisten. Oliko sinulla jokin toteuttamaton haave urheilun parissa? Haave,joka olisi mukava saada toteen. Minä päätin toteuttaa vielä toisen haaveen,joka on pyörinyt päässäni vuosikausia.Otin härkää sarvista kiinni. Ette kyllä ikinä arvaa lajia? Kerronpa sen vähän myöhemmin. On jännä juttu,että joskus pitää kulua vuosia ennenkuin tajuaa,että mistä elämässä on kyse. Kuka olen? Mitä haluan? Miksi olen täällä? Toisinaan kaikki sujuu. Toisinaan ei. Uskallan melkein väittää,että kaikilla meillä joskus tulee stop-merkki elämäämme,jolloin joudumme pohtimaan näitä isoja kysymyksiä kohdallamme. Uskallan vielä heittää toisen väitteen kehiin.  Elämän pysähdyttyä alamme pohtimaan suuria ja syviä.Mitä mieltä olet? Olenko väärässä? Minun ajatukset lähtivät liikkeelle omaa hyvinvointia kohti. Keho piti saada tarpeeksi jumiin,että ymmärsin alkaa hoitamaan sitä. Matkani on nyt alkanut. Kysymys ei ole siitä,että en ole esim harrastanut liikuntaa. Vaan siitä,että miten harrastin liikuntaa. Minä suoritin. Minä suoritin tehtävän,koska näin piti. Pidin siitä,mutta taas kerran väitän,että se ei ole liikunnan tarkoitus. Luulen,että jokaisella on oma lajinsa,joka sytyttää sielun.

Kuukausi on takana ensimmäisestä juoksulenkistä. En ollut mitenkään suunnitelmallisesti päättänyt aloittaa juoksemista,koska paikoiltaan pois mennyt polvilumpio vaivasi toisinaan. Olin ollut ahkera jumppaamaan polvea fysioterapian ohjeiden mukaisesti jo monta kuukautta ja takana oli monen kuukauden kävelylenkit,jotka piteni pitenemistään,kun polvi antoi positiivista palautetta keholleni. Sitten vain tunsin,että nyt juoksen. Ei kai sitä ihan heti voinnut juoksuksi kutsua,mutta jotain sinne päin! Tunsin onnea. Tunsin onnea kehossani. Tunsin onnea korvien välissä. Se tunne jatkuu edelleen. Tunnen,että olen voittanut jotain. Varmaankin itseni ja omat ennakkoluulot. Tällä matkalla olen tajunnut,että mitä esteitä oman pääni sisällä voi olla. Luulin olevani rohkea. Sitä olenkin useasti eri asioissa,mutta on niitä esteitä minunkin pääkopassa. Nyt on yksi este pois! Ja toinenkin. Nappasin hyppynarun käteeni ja aloin hyppiä. Huh!Huh! Ihanaa,sanon minä. Haasteeksi jää nähdä,koska saan 100 hyppyä yhtämenoon hypittyä. Periksi en anna! Nämä molemmat lajit ovat päässäni tuntuneet laihojen ja hyväkuntoisten ihmisten lajeilta. Elopainoa on kertynyt kehooni vuosien varrella,vaikka syönkin kasvisruokaa jo toista vuotta,mutta uniapneani vuoksi aineenvaihdunta on ollut jäissä. Nyt taidan saada siihenkin ongelmaan vauhtia! Avaimet aineenvaihduntani paranemiseen on kasvis ruokavalio,hyvä uni,liikunta,hieronta sekä stressitön elämä. Nyt odotan mielenkiinnolla,että miten paino putoaa seuraavan vuoden aikana.

Nyt nautitaan ihanasta päivästä ja näimme saamme akut ladattua ensi viikon uusiin haasteisiin. Odotan mielenkiinnolla sinun uutta liikuntaharrastuksen julkaisua. Hymyjä ja haleja sinulle!

p.s aion lahjoa itseäni uusilla juoksulenkkareilla,kun olen 5kg kevyempi. Löysin Niken online kaupasta aivan mielettömän kauniin väriset lenkkarit. Väri puhui esteettiseen silmääni alta yksikön. Kurkkaa sinäkin heidän verkkokauppaan! Kauppa on täynnä Nike ihanuuksia lenkkareista t-paitoihin. Olen varma,että ihastut! Klikkaa itsesi Niken verkkokauppaan tästä

lunar-skyelux-running-shoe

Mainokset