Ihana joulu

Ja niin vain arki se sieltä kuoriutui. Minusta koko joulukuu on ollut juhlaa. Ja nyt se sitten loppui.Tai ehkä ei ihan vielä. Vielä uusivuosi ja loppiainenkin tuo juhlan tuntua elämään. Mahassa kyllä tuntuu,että kohta poksahtaa maha tai sitten ainakin housun nappi! Miten voikaan yhdelle kuukaudelle olla niin paljon herkkuja tarjolla? Miten voi olla niin vaikeaa kieltäytyä näistä herkuista? Fazerin vihreät kuulat taisivat päätyä jokaisen kotiin tänä vuonna,kun ihan loppuivat kesken kaupoista. Minulle ne ovat aina olleet yksi joulunajan tärkeistä tunnelman luojista. Minun kohokohtani varmasti oli päästä kuuntelemaan kauneimmat joululaulut Hausjärven kirkkoon serkkupojan poikien kanssa. Tästä haluan tehdä uuden tradition elämääni! Omat,kun ovat jo kasvaneet aikuisiksi miehiksi,niin on mukava saada viettää aikaa lasten kanssa. Minä olen kovin lapsirakas ihminen. Ja omat sukulaispojathan ovat todella rakkaita vesseleitä minulle. On se vaan jännää,kuinka joulunsuunnitelmat pyörivät päässä varmaan jo marraskuusta alkaen. On niin paljon niitä ”muka täytyy tehdä asioita”. Nyt ,kun en enään tee töitä asiakaspalvelussa on jännää miettiä aikaa taaksepäin,että kuinka ihmeessä ehdin ennen laittaa joulua tai ehkä ennemmin vielä,että kuinka jaksoin. Minä kuulun niihin ihmisiin,jonka pitää kaikki tehdä itse. Mitään ei joulupöytään osteta valmiina. Olen onnekseni vuosi vuodelta karsinut näitä omia traditioita varsinkin ruuan suhteen. Ja näin vegaanina syömiseni ei välttämätta edes saa isoa numeroa joulupöydässä. Mutta laitanhan minä joulun muille.

Oli ihanaa herätä uuteen päivään jok`ikinen aamu,kun joulukuusen valot valaisivat olohuoneessa. Laitoin meille joulun jo ensimmäisenä adventtina. Suosittelen sitä traditiota kovasti. Muovikuusen kanssa se toimii mainiosti. Kakkoskuusi meillä oli keittiössä. Kylläkin pieni sellainen. Aito,joka tuoksua toi koko kotiin. Tämä laitettiin esille vasta viimeisellä jouluviikolla. Ihanaa oli myös,että jaksoin olla kovin sosiaalinen koko joulukuun. Oli kahvittelua ja eri ”kissanristiäisiä” moneen eri otteeseen. Nyt on hyvä mieli. Tästä on kiva jatkaa seuraavaan vuoteen. Ensin juhlitaan yhdet 28-vuotis syntymäpäivät,sitten uusivuosi ja siitä sitten nenä kohti loppiaista. Hymyja ja haleja!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Ihana joulu

Kommentointi on suljettu.