Yksi ihana lauantai

Näin se aika taas vierähti muka kera kiireiden. Hei sinulle lukijani!

On ihan pakko bloggaa ja kertoa mukavasta lauantaista jokunen viikko sitten. Sain rakkaita Suomesta viettämään aikaa kanssani pariksi tunniksi tänne Tallinnaan. Tiesin ryhmän olevan huonojalkaisia ja aikaa oli rajallisesti. Eikä tässä kaupungissa tarvitse edes olla huonojalkainen talvella,vaan melkeinpä ihan omaksi turvaksi on hyvä pysytellä pois kaduilta tiettyinä päivinä. Joko teitä ei ole aurattu tai ne on niin peilijäässä,että oman hengen uhalla niillä kävellään. Eli taksi on onneksi edullinen keino liikkua täsä kaupungissa. Bussista puhumattakaan. Ja sainhan myös nyt itse kokea viikko sitten kävelyteiden kataluuden. Lensin nimittäin selälleni ja sairaslomalle vei se kaatuminen.  Onneksi mitään ei mennyt rikki,vain kova tärähdys häntäluuhun,mutta lääkäri oli sitä mieltä,että kotona parannellaan jokunen viikko tälläisen tärähdyksen jälkeen. Että silleen….

Ja nyt takaisin lauantaihin. Tallinnassa on monia hyviä ja kivoja ravintoloita. Tällä kertaa päätin tämän ryhmän viedä ravintolaan nimeltään Argentiina Restoran. Valintani perustui sille,että kun on monta syöjää,niin on monia erilaisia ruokailijoita. Ruokalista pitää silloin olla viettelevä monelle eri ruoailijalle.  Tiesin myös,että paikka on tunnelmallinen sekä ruoka on hyvää. Eli tein pöytävarauksen facebook-sivujen kautta. Sain vahvistuksen varauksesta antamaani sähköpostiin. Erittäin kätevää. Suosittelen tekemään varauksen ravintolaan kuin ravintolaan. Silloin ei tule pettymystä ovella.

Vikingline satamassa sitten odottelin ryhmääni odottavin mielin. Ja taas kerran elämässä tuli oikea déja vú fiilis-olen tehnyt tätä ennenkin. Nimittäin odottanut näitä samoja ihmisiä risteilyreissultaan. Satama vain oli eri. Se on sellainen lämmin ja täynnä rakkautta oleva tunne,kun et ole nähnyt läheisiä ihmisiä hetkeen. Se tunne ei koskaan muutu. Halausten jälkeen suuntasimme satamassa olevalle taksitolpalle ja siellä meitä mukavasti odottelikin pieni bussitaksi. Mahduimme siis kaikki samaan autoon. Ja eikun nenät kohti Pärnu mnt 37. Ja näin sain Suomi-sukulaiseni ehjin jaloin viettämään mukavaa lauantai-iltapäivää kanssani.

Hola Argentiina Restoran! Espanjalainen musiikki tahditti mukavasti ravintola vieraita. Ihana tunnelma heti alkuun ja olo oli kuin olisimme etelän lämpimällä vyöhykkeellä tai kenties jopa etelä-Amerikassa! Viva!!! Tarjoilijamme otti meidät lämpivästi vastaan. Aloitimme kera kuohuviiniin,Prosecco Doc.

Tilaukset sujuivat moitteettomasti ja odotusaikakaan ei ollut järin pitkä. Oma tonnikalapihvi annokseni kesti kuitenkin pisimpään ennekuin se saapui pöytään. Mutta ei maailmani siitä kaatunut. Jokainen herkutteli maittavilla annoksilla ja vatsat tulivat täyteen. Ei ole kyllä huonoa sanomista ruuan suhteen.

 

 

Valitsimme perulaista cévichekalaa,savustettua mustekalaa,tonnikalaa,ja kunnon pihviannoksen.Höystettynä kera kastikkeiden ja uuniperunoiden.

Tottakai tilaa löytyi vielä jälkiruualle kera drinkin,suklaakakun ja kahlua likööriäkin tilattiin. Palvelu oli alusta loppuun asti ystävällistä ja asiakkaan huomioon ottamista. Itse en tiedä ollenkaan huonosta palvelusta tässä kaupungissa. Mutta olen kuullut sanonnan:että metsä vastaa niinkuin sille huudetaan! Ken tietää? Kielimuuriakaan ei ollut ravintolassa,koska ruokalistat saimme myös suomeksi. Siinä meillä vierähtikin pari tuntia ja sitten oli aika hypätä taas taksiin,jonka tilasimme taksikuskilta,joka meidät ravintolaan toi. Erittäin kätevää. Ja näin olimme taas kerran satamassa moikka moi haleja antaen. Seuraavan kertaan taas. Toivottavasti jo keväällä.

Tähän loppuun haluan vielä sanoa että ravintola sopii todellakin kaiken ikäisille ruokailijoille. Nuoremmasta vanhempaan,kaikille löytyy jotain.

Varsinkin lihaa rakastavat ruokavierailijat saavat kyllä pihviä syödä täällä mahan täydeltä. Ja kyse on valtavista pihveistä.Gramma määrät löytyy ruokalistalta myös.

Huonojalkainenkin pääsee sisään (meillä oli mukana yksi pieni rullaattori)koska rappuja on vain muutama mutta rullatuolilla liikkuvan on kyllä vaikeaa,varsinkin jos on wc:n puolelle tarvetta,koska se löytyy alakerrasta.

En voi kuin suositella. Kurkkaa vielä ravintolan nettisivuja niin pääset vielä paremmin tutustumaan.Klikkaa linkkiä.

ARGENTIINA RESTORAN